Kezdőlap Magyarország 12 hevesi településen kérdéses az orvosi ügyelet sorsa

12 hevesi településen kérdéses az orvosi ügyelet sorsa

1382
0

Most még a megszokott rendben működik, de megoldandó feladat 12 heves megyei település által fenntartott központi orvosi ügyelet ellátása.

A gond úgy merült fel, hogy az ellátandó településeken – Aldebrő, Domoszló, Feldebrő, Kál, Kápolna, Kisnána, Kompolt, Nagyút, Tarnaszentmária, Tófalu, Vécs, Verpelét – praktizáló háziorvosok közül sokan az öregségi nyugdíjhoz közeli életkorban látják el feladatukat, túlterheltek, helyettesítést látnak el, tehát többen is jelezték, hogy a központi orvosi ügyelethez kapcsolódó feladatokat belátható időn belül nem tudják ellátni.

Farkas Sándor, Verpelét polgármestere elmondta, az elkövetkező hetekben a társulásban érintett önkormányzatok képviselői tárgyalják a kérdést, s ezt követően ülnek le egyeztetni az ügyelet további működtetéséről.

Az orvosi ügyelet 1979-ben a Heves Megyei Tanács Kórház fenntartásában kezdte meg működését Verpeléten. 1989-ben orvosi ügyeleti helyiséget adtak át, valamint egy ügyeleti garázst is felépítettek. 1993-ban Verpelét Nagyközség Önkormányzata vált az ügyelet fenntartójává. 1998-tól társulásként működik, a Verpelét székhellyel társult önkormányzatok finanszírozásában. Eddig hétfőtől péntekig minden nap délután 16-tól másnap reggel 8 óráig, munkaszüneti napokon pedig 24 órás folyamatos ügyeletet láttak el.

A 12 önkormányzat, illetve az ezeken a településeken gyógyító háziorvosok egyeztetését követően döntenek az új rendről, amelyről a lakosságot időben tájékoztatják.

Forrás: www.heol.hu

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét