Kezdőlap slide Ezernél több vízmérő fagyott szét

Ezernél több vízmérő fagyott szét

155
0

Eddig több mint ezerkétszáz vízóra lett oda a nagy hidegben a megyében.

Malik Istvántól, a Heves Megyei Vízmű Zrt. műszaki vezérigazgató-helyettesétől megtudtuk, az ő szolgáltatási területükön a szétfagyott vízmérők száma már meghaladta az ezret, ez azonban naponta tovább növekszik. Végleges adataik az enyhülés beállta után lesznek.

Az Észak-magyarországi Regionális Vízművek Zrt. által ellátott Heves megyei településeken eddig körülbelül kétszáz óra fagyott el az elmúlt hetek hideg időjárásának köszönhetően. Azt írták, sok esetben a felhasználók még nem szembesültek az elfagyás tényével (a csak időszakosan használatban lévő hétvégi házak, vagy az üdülőövezetek térségében), ezekről a még fel nem tárt esetekről azonban még a társaság sem rendelkezik információval.

Felhívták a figyelmet a vízvezetékek és az ivóvízmérők fagy elleni védelmének fontosságára, amely a belső hálózaton a felhasználók feladata. A megrongálódott ivóvízmérő javításának, pótlásának, szerelésének, hitelesítésének költségeit a fogyasztók kötelesek a szolgáltatónak megtéríteni. A Világgazdaság szerint országszerte több mint tízezer vízóra mehetett tönkre a januári mínuszokban.

Forrás: www.heol.hu

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét