Kezdőlap Kék Fény Fadarab processzor helyett – Heves megyében is terjed az internetes csalás!

Fadarab processzor helyett – Heves megyében is terjed az internetes csalás!

603
0
Fotó / police.hu
Az Egri Rendőrkapitányság csalás bűncselekmény elkövetésének gyanúja miatt indított nyomozást ismeretlen tettes ellen, akitől egy egri lakos egy internetes hirdetési oldalon számítástechnikai alkatrészt rendelt. A vevő 2017. január 15-én elutalta az áru ellenértékét, azonban a később megérkezett csomagban egy becsomagolt fadarab volt.
Teaser E-Commerce
A Heves Megyei Rendőr-főkapitányság tanácsai az internetes csalások megelőzésére:

A hasonló esetek elkerülése érdekében a Heves Megyei Rendőr-főkapitányság javasolja, hogy magánszemélytől történő vásárlások alkalmával a konkrét megrendelés előtt a hirdetést és az eladóval folytatott levelezést mentsék el a számítógépükre, mivel később – amikor az áru megérkezik és a „csomagban” nem az van, ami az ajánlatban szerepelt, könnyebb annak bizonyítása, hogy mire fizették ki az adott vételárat. A legjobb megoldás a személyes átvétel, de ha ez nem lehetséges, akkor az utánvétel lehetőségét kérjék. Magánszemélytől történő vásárlás esetén soha ne utalják el a vételárat, vagy annak egy részét előre!

Kétkedve kezeljék az olyan internetes eladókat, akik szolgáltatásával kapcsolatban kevés értékelést jegyeztek be az ügyfelek, vagy amelyek meglepően alacsony áron kínálják a termékeiket, esetleg nem valódi címmel, telephellyel vagy telefonszámmal regisztráltak.

Forrás: www.police.hu

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét