Kezdőlap Magyarország Az egri kórházban gyakorlatoztak a katasztrófavédők

Az egri kórházban gyakorlatoztak a katasztrófavédők

881
0

A feltételezés szerint a kórház pince szintjén felújítási munkálatok közben tűz keletkezett, ahol több munkás is dolgozott, és valószínűleg nem tudtak kimenekülni.

Az elmúlt hónapban két gyakorlatot is tartott a Heves Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság. Október 12-én Mezőkövesden több szituációt is bemutattak a borsodi és a hevesi hivatásos és önkéntes szervezetek tagjai. Múlt héten pedig bombafenyegetés miatt szakadt félbe egy kézilabda mérkőzés az egri körcsarnokban.

A november másodikai gyakorlat feltételezése szerint a kórház hotel épületének pince szintjén felújítási munkálatok közben tűz keletkezett, több munkás nem tudott kimenekülni a füstből. A tűzoltók nagy erőkkel vonultak segíteni a bajba jutottakon és megfékezni a lángokat.

Megyei ellenőrző gyakorlatot tartott a Heves Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság az egri Markhot Ferenc Kórházban november 2-án. A gyakorlat szervezői azt feltételezték, hogy a kórház pince szintjén felújítási munkálatok közben tűz keletkezett, ahol több munkás is dolgozott, és valószínűleg nem tudtak kimenekülni. A tűzet észlelve a pinceszinten pánik hangulat alakult ki, senki nem tudta pontosan, hogy kik maradtak lent a tűzben. A füst az első szintet is elborította, terjedt felfelé a több szintes épület gyorsan megtelt füsttel. A kórház dolgozói megkezdték a kiürítést, a betegek biztonságos elhelyezését – számol be a katasztrófavédelem a honlapján.

markhot-egri-korhaz

A tűzoltók a műveleti tervben meghatározott protokoll szerint vonultak ki a feltételezett tűzhöz. Minden mozdulatot úgy kellet végiggondolniuk, illetve az ilyenkor szükséges teendőket végezni, mintha valóságos helyzetben lennének.

Fontos a helyismeret, hiszen egy ilyen tűzeset során a percek nagyon fontosak, emberélet múlhat rajta. Nagy hangsúlyt kap a tűzoltás vezetés szervezése, az ilyenkor feltétlenül szükséges és elengedhetetlen feladatok gyors, határozott és összehangol kiosztása, a kommunikáció illetve hírforgalmazás.

Az egri hivatásos tűzoltók négy, a füzesabonyi és a mezőkövesdi tűzoltók egy-egy tűzoltó gépjárművel érkeztek a helyszínre. Elsődleges feladatuk a betegek mentésének megszervezése, és ezzel párhuzamosan pedig a tűz terjedésének megakadályozása, illetve oltása volt. Az épület teteje felé menekülő embereket a magasbólmentő segítségével mentették.

Forrás: www.heol.hu

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét