Kezdőlap slide Befejeződött Gyöngyösön a zsellérközök rehabilitációjának első üteme

Befejeződött Gyöngyösön a zsellérközök rehabilitációjának első üteme

936
0

Ünnepélyesen is átadták a Petőfi utcai zsellérközös területek infrastrukturális rehabilitációjának 1/A ütemét. A Csobánka utca, valamint a Tűz utcától keletre eső területek teljes közművesítése mellett a területen térburkolatos járda- és út került kialakításra. A beruházás teljes költsége 110 millió forint, a gázbekötés előfinanszírozására mintegy 11 millió forintot fordított az önkormányzat.

Régóta várt fejlesztést valósított meg a gyöngyösi önkormányzat a zsellérközös területeken. A Petőfi utcáról nyíló zsellérközök a város történelmi területe, amelyek ezidáig sem szilárd burkolatú úttal, sem közművekkel nem volt ellátva. Az önkormányzat saját költségvetésének terhére a Csobánka utcában, valamint a Tűz utcától keletre eső utcákban kezdte meg a terület rehabilitációját.

gal_zseller1_0-720

– Régi adósságát törlesztette a város az itt élők felé – mondta a hétfői átadási ünnepségen Hiesz György polgármester, aki felidézte a terület fejlesztésének történetét. Mint mondta, a város európai uniós támogatásra is pályázott a munkák elvégzéséhez, s miután nem nyert a pályázaton, a képviselő-testület úgy döntött: az önkormányzat kezdje meg önerőből a beruházást. A városvezető megköszönte az ott élők türelmét, és azt mondta: bízik benne, hogy a fejlesztés hamarosan folytatódik majd.

A beruházás 1/A ütemének keretében megépült 800 méter ivóvízvezeték, 700 méter szennyvízvezeték, és 29 ingatlan gázellátása is megvalósult. A beruházás által érintett területen a csapadékvíz-elvezető rendszer mellett térburkolatos út és járda került kialakításra összesen mintegy 110 millió forintos költséggel. Az ingatlanok vezetékes gázzal való ellátásának költségét a tulajdonosok viselik, az önkormányzat azonban mintegy 11 millió forinttal előfinanszírozta a munkákat.

A terület rehabilitációja az 1/B ütemmel folytatódik, már folyamatban van a közművek, valamint az út és járda tervezése. A várakozások szerint még ebben az évben megkezdődhet az engedélyeztetési eljárás. Amennyiben a képviselő-testület 2017. évben biztosítja a forrást, úgy közbeszerzési eljárás után jövő nyáron indulhat a kivitelezés.

 

Forrás: gyongyos.hu

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét