Kezdőlap Magyarország Jobbik: Két kézzel szórják a tízmilliókat a migránsok foglalkoztatására

Jobbik: Két kézzel szórják a tízmilliókat a migránsok foglalkoztatására

943
0

Orbán Viktor egy hónappal ezelőtt a Parlamentben ezt mondta: „Amíg ez a kormány levegőt tud venni, addig se kvóta, se visszatoloncolás nem lesz.” Mindeközben Szentgotthárdon a polgármester előterjesztése alapján arról szavaztak a testületi tagok, hogy létesüljön-e a településen egy téliesített, közművesített migránstelep a Belügyminisztérium, illetve a Bevándorlási és Állampolgársági Hivatal akarata szerint.

Hasonló ellentmondásokkal nyáron is találkozhattunk: míg a kormány teleplakátolta az országot „Ha Magyarországra jössz, nem veheted el a magyarok munkáját” feliratú plakátokkal, addig a hosszú távú közfoglalkoztatási szerződésben a polgármestereknek kötelezettséget kellett vállalniuk arra, hogy közmunkásként fognak foglalkoztatni a településükön a járási munkaügyi hivatal által kiközvetített migránsokat.

Augusztusban az NGM rendeletében a Magyarországon munkavállalási engedéllyel foglalkoztatható migránsok legmagasabb létszámát 59 ezer főben határozta meg.

Jelenleg egy hivatalos kormányzati pályázati keresőn több olyan felhívás is olvasható, mely a migránsok vállalkozási tevékenységének támogatását célzó programok kidolgozására és működtetésére irányul. Pályázatot írtak ki harmadik országbeli állampolgárok befogadó környezetének kialakítását és fenntartását elősegítő intézkedésekre is. A pályázatok beadási határideje 2016. január 11-e, az elnyerhető támogatás összege pedig minden egyes kiírás esetén több tízmillió forint.

A Jobbik felszólítja a kormányt, hogy valljon színt, és a változatosság kedvéért ne hazudjon: hány migránst fognak befogadni akár kötelező kvóta, akár visszatoloncolás alapján?

Ha valóban ennyire fuldoklik a kormány, mert ennyire fojtogatják, akkor inkább álljon félre, mert olyan nemzetstratégiai ügyről van szó, melyben egy tapodtat sem szabad engedni. Amennyiben a Jobbik kerül kormányra, egyetlen migráns foglalkoztatására sem lesz lehetőség Magyarországon. – tudatta az MTI-vel Hegedűs Lorántné országgyűlési képviselő

Fotó: Alfahir.hu/Béli Balázs

 

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét